Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2017 22:37 - Защо толкова рядко се срещат днес щастливи семейства... ?
Автор: moksha Категория: Тя и той   
Прочетен: 4353 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 25.08.2017 18:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                       image                                                     Много е изговорено по тази важна за нас тема - партньорските взаимоотношения.  Но сега ще я погледнем под друг ъгъл. Нека си представим едно семейство - не като структурна единица от обществото както, ни е представяно от западната философия за света... а като полигон за изпитания. И не би следвало това сравнение да дава повод за удивление, защото общо взето е така. Един от наставници ми правеше сравнение на партньор с тренажор. Обясняваше как ние не се ядосваме на уреда защото ни изморява или за това, че ни натоварва и ни причинява болка. А когато сутрин не ни носи кафе в леглото, ние не връщаме тренажора в магазина с рекламация - разбирате ли всичко това е така защото ние сме наясно какво е предназначението на тренажора и не очакваме нещо различно от него. Ние знаем, че ще полагаме усилия за да постигнем желания резултат, може дори да ни боли, но в тази ситуация ние сме наясно какво се случва. Е, същото е и във взаимоотношенията, но само, ако разбираме какво точно им е истинското предназначение!
             Всяко едно семейство не е създадено случайно, дори и така да изглежда. Навярно сте забелязали колко несъвместими могат да бъдат хората встъпващи в семейни взаимоотношения. Дори като ги гледате от страни може да си мислите, че те извършват съвършена глупост. Но в този свят няма нищо случайно, всяка наша среща, всяка наша постъпка, мисъл - имат смисъл, който понякога не е лесно да разберем. Изборът го прави нашата душа, която има свои интереси. Тя иска да придобие този опит който още не е преживяла. Чрез това тя се стреми да се обогати от съвместния живот и да премине в ""следващия клас"". А не да си стои в същия “клас”, за нея това ще е да е живяла напразно. Тя така изпуска шанса да преживее това за което е дошла на Земята... И това обяснява нашите безразсъдни и глупави от човешка гледна точка постъпки когато влизаме в различни неподходящи” взаимоотношения, които са в разрез със здравия разум.

                                       А защо толкова рядко днес се срещат щастливи семейства?
За това, защото първото което ни учат ведите и ние добре трябва да разберем е, че СЕМЕЙНИЯТ ЖИВОТ Е ПРЕДНАЗНАЧЕН ЗА ИЗПИТИ. Това е най- важният изпит в живота!  Всеки човешки живот  - това е история в която присъства страдание, създадено от кармата в предишни животи. Никой не може да избегне това, защото в човешкия живот винаги се преплитат правилни и неправилни действия.

            При сближаването на мъжа и жената на по-дълбоко ниво, т.е. колкото по-близки стават - изплува всичко от душата на всеки човек  и това съвсем не е най-доброто… На този етап именно вниманието един към друг и разбирането за същността на нещата е много важно за преработване на тези неосъзнати несъвършенства, които се появяват на това ниво. И когато партньорите се справят с този процес, които е около седем годинишен /първите 7 години- така наречените критични/ - е казано, че хората получават цялата вселена – тя е открита за тях като награда, че им се е отдало да преработят себе си.

            Но за да се премине този изпит е необходимо много неща да се проумеят, необходимо е да се придобият знания. Това особено касае "младите души" които тепърва започват въртенето си в Колелото на Самсара. Разбира се има редки изключения, когато в семейството има равноценни отношения и цари любов и хармония. Това ни се обяснява със срещата на две "древни"/ стари души, изминали дълъг и труден път и накрая получават възможност да намерят “половинката” си още на Земята. И напълно заслужено да се насладят на щастието и радостта от обединението на душите. А сега нека погледнем на своя партньор от този мироглед. Да пробваме да усетим и разберем за какво е дошъл на Земята, за получаването на какъв опит, защо сме се оказали заедно - КАКВО МОЖЕМ ДА СИ ДАДЕМ ЕДИН НА ДРУГ.
             Възможно е вие да сте древната душа, дошла на Земята да обучава... може би сте дошли на Земята за да се избавите от някои качества, от които не ви се отдавало да се избавите в течение на много векове. Примерно алчност или пък ревност... прошка, обида...гордост – човешките несъвършенства са многобройни и разнообразни. Каквото и да е качество да имаме за отработване - за партньор ни се дава такъв човек който да ни помогне да усетим този урок. И при това уроците винаги ни се поднасят много трудни, дори би ни се сторило ... жестоки. Но точно така малко по малко ние разбираме колко не знаем и колко живеем в незнание... При всеки случай се надявам да успявам да посявам зрънце съмнение, че партньорските отношения не са ни дадени за наслаждение и да започнем да разбираме по какви закони се строи живота ни.

                                                                                                                     Автор: Веселине




Тагове:   щастие,   семейство,   карма,


Гласувай:
5


Вълнообразно


1. moksha - Препоръчвам филма Cafe de Flore ...
12.08.2017 10:14
Много добър пример за един от многото варианти на взаимовръзките от предишни животи и проектирането им сега - именно в любовта е филма Cafe de Flore / Кафе дьо Флор (2011) Забележително е!

http://filmisub/filmi/drami/6176-cafe-de-flore-kafe-do-flor-2011
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: moksha
Категория: Тя и той
Прочетен: 56420
Постинги: 20
Коментари: 31
Гласове: 63
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930