Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2017 13:32 - КАК ДА ПРЕРАБОТВАМЕ ОТНОШЕНИЯ С МАЙКАТА
Автор: moksha Категория: Тя и той   
Прочетен: Коментари: Гласове:
2

Последна промяна: 24.10.2017 16:23


              Във Ведите, а това е самата инструкция за живот на Земята е казано: ”Обичайте и уважавайте майката и бащата – те за вас са първите божества.” Човек може много да говори какви са те, но това ще е без значение, ако няма почитане. Вътрешно уважение е нужно да имаме винаги, ако го няма съдбата се закрива. За неуважение към бащата се закрива мъжкото начало и енергия, а по линия на майката се закрива съответно женското начало и енергия. Появяват се заболявания и проблеми. Т.е. когато не се отнасяме уважително към родителите си първо ни се закриват много пътища и второ ни се откриват много негативни програми.

 

Навярно всеки знае, че работата над себе си е път към нов живот и началото на този път е преработка на взаимоотношенията с нашите родители и с рода ни. И сега аз ви предлагам една техника за преработка на отношенията с майката.


Настроите се, че това ще е сериозна работа – т.е. необходимо е отговорно отношение.


image


      
           Практиката представлява написване на писмо, което периодично се дописва, нещо като с натрупване. И ако сме готови да променяме своя живот, то ние сме длъжни да поемем тази отговорност спрямо себе си с разбирането, че ще го правим до тогава, докато  ни е нужно. Т. е. сядаме, пишем и оставяме, после отново сядаме и до записваме и отново оставяте. Записваме всичко което помним, всичко свързващо ни с нашата майка. Без да се стремим да е хронологически последователно, всичко… “изливаме” си душата върху листа и положително и отрицателно, емоции, реакции, размисли, ситуации – буквално всичко което се активира в мозъка ни. Поради факта, че ние жените сме под влияние на луната, чийто индикатори са ума, емоциите и непостоянството – то ние сме естествено емоционални хора, при това с непостоянни емоции и е важно практиката да се прави по етапно, а не на един дъх. Днес, утре … след още два ни примерно и така ще забележим как нашата женска природа всеки път изкарва на повърхността най-различни спомени.
        Всичко се случва постепенно. Записвайки на ръка своите емоционални преживявания /не на РС, писането с ръка активира подсъзнанието/ то на енергийно ниво се привличат всички негативни пластове, изплуват на повърхността и се трансформират чрез нашето осъзнаване и приемане и така се открива място за други чувства, като благодарност, уважение, приемане с разбиране. Пиши се докато се постигне такова усещане на лекота в мислите, до момента в които започнем да чувстваме преди всичко благодарност към майката и въобще да проумеем наистина колко ни е обичал този човек, които ни е дал възможност да се родим, да се появим сега на Земя.
                 И от следващата секунда се концентрираме на положителното, на любовта, която имаме към своята майка. Това нека бъде нещо като своеобразно благодарствено писмо, в което описваме как виждаме, че е била грижовна, красива … и разбира се всичко отново от душа.
                Примерно:      Мамо, знаеш ли, аз никога през живота си не съм ти казвала някакви приятни думи…. И това на моменти много ми е тежало. Но сега аз просто си позволявам да отпусна тази любов, която имам към теб и искам да ти кажа, че те обичам такава каква то си. Прости ми, че не съм виждала цялата ти любов към мен …… или прости ми, че не съм разбирала колко грижи си полагала за мен,  ... защото аз също съм била ..
                 Написаното не бива да остава и да се препрочита. Нужно е много ясно да разбираме, че всичко което записваме в това писмо - сега го отпускаме от себе си, разтваря се и всичко си отива. Ние сме го написали, вложели сме енергията и след това изгаряме или изхвърляме в течаща вода /може и в тоалетната чиния/.
Ако направите това, вие просто ще снемете огромен пласт от себе си – и това наистина е така.
             Когато се преработят отношенията с майката – т.е. се освободим от негативните спомени, емоции, програми и почувстваме към мама – уважение и благодарност, чак тогава можем да кажем, че сме близо до това да започнем работа над себе си, за да могат в живота ни нещата да започнат да се изменят и да се подреждат.
              И нека знаем и разбираме, че ние получаваме сила от родителите чрез признание на техните съдби, чрез признаване на техните избори и условия на живот. Чрез благодарност за този живот. Чрез признание на тяхното старшинство и, че всичко което се случва или се е случило в техния живот - това е било техен избор, съзнателен или несъзнателен. И ние към него нямаме никакво отношение и да повлияем на това, не можем по никакъв начин.
Ако подходим с такова разбиране за нашите родители, ще можем да ги приемем такива - какъвто са и със всичките им различия от нас самите. И тогава можем да погледнем на това отличие без страх и да си разкрием родовия си поток и да получаваме сила, мощ и енергия от родителите си.
              Като допълнителен инструмент за усилване на ефективността от практиката съм избрала музика с Изцелителна Космическа Енергия /линка към видеото е под статията/ тя спомага да се отпуснем и  и с лекота да се отдадем на мислите си.
              И за финал на темата ще добавя откъс от духовни практики и молитви в небесната поредица “Книгите които лекуват” на Диана Мечкова. Ето какво казва Богородица относно премахване на миналото и заличаване на негативни емоционални и мисловни модели:
            “Обичайте се, както ние се обичаме по между си. Не се гневете, прощавайте си с усмивка на уста. Важно е да не забравяте, че вашето основно предназначение е да сте във високите вибрации, в прекрасното чувство на обич и радостна благодарност, че ви има и, че сте тук, на Земята. Изхвърлете всичко което ви притиска към Земята или ни го отдайте с думите”

               Майко Богородице, Вземи и заличи моите емоционални и мисловни негативни модели, изпълващи светлинното ми тяло. Замени ги с Любов към живота и всяко живо същество. Дари ме с изначална вяра в Теб и Твоята помощ за мен моля те не зачитай грешките по пътя ми.
                                                                                                                                       Амин.

              Естествено всичко това е само механизъм за управление на енергията и мисълта, а не задължителен порядък - всеки може да си избере молитва и музика по свои вкус, възможно е да предпочетете да пишете без допълнителни иструменти и това също ще работи. Разликата е в дълбочината на взаимодействието с нашето подсъзнателно.

                                                                                        Създаде за вас с любов Veseline.
                                  
 








Гласувай:


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: moksha
Категория: Тя и той
Прочетен: 56361
Постинги: 20
Коментари: 31
Гласове: 63
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930